Vesisumu- ja sprinklerijärjestelmät

Vesisumu­sammutusjärjestelmät

Vesisumusammutusjärjestelmät ovat tämän päivän teknologiaa. Nämä edistykselliset järjestelmät kehitettiin aikoinaan laivojen suojaamiseksi. Teknologia todisti toimivuutensa erittäin vaativissa merenkulkuolosuhteissa yli 20 vuoden ajan, jonka jälkeen vesisumujärjestelmät ovat yleistyneet myös mitä erilaisimmissa maalle rakennetuissa uudisrakennus- ja saneerauskohteissa. Vesisumu suojaa ihmishenkiä erittäin tehokkaasti.

Vesisumu pesee nokea ja savukaasuja palokohteessa. Vesisumun rajaa suojatun alueen lämpötilan ja häkäpitoisuuden nousua, mikä parantaa merkittävästi evakuointi- ja selviämismahdollisuuksia.

Vesisumusammutus soveltuu parhaiten tiloihin, jotka ovat tilavuudeltaan pienempiä. Vesisumu käyttää vettä merkittävästi pienemmän määrän tehokkuutta kuitenkaan menettämättä. Vesisumusammutusjärjestemän asennuksessa käytetään pientä putkikokoa, mikä helpottaa sammutusjärjestelmän sijoittamista ja asentamista pieneenkin tilaan siististi.

Vesisumusammutus soveltuu hyvin esimerkiksi asuntoihin, toimistoihin ja julkisiin tiloihin.

Sprinklerijärjestelmät

Sprinklerilaitteisto on luotettava perinteinen sammutusjärjestelmä kaikenlaisiin ja kaiken kokoisiin kiinteistöihin. Sprinklerilaitteisto kehitettiin jo 1800-luvulla, ja on tänäkin päivänä maailman yleisin sammutuslaitteistotyyppi. Sprinkleri suojaa vesisumun lailla ihmishenkiä  ja omaisuutta erittäin tehokkaasti.

Sprinklerin toiminta perustuu yksinkertaisesti palokohteen valeluun vedellä, joka jäähdyttää ja tukahduttaa palon.

Sprinkleri soveltuu parhaiten korkeisiin, avariin tiloihin, jotka ovat tilavuudeltaan suuria, ja joissa palokuormat voivat olla merkittäviä. Sprinklerilaitteistoja asennetaav tyypillisesti suuriin toimistotaloihin, hotelleihin, kaupan ja teollisuuden kohteisiin, sekä infrastruktuurihankkeisiin.

Paloilmoittimet

Automaattiset paloilmoitinjärjestelmät

[/header_box]

Terra One -paloilmoitinjärjestelmä vastaa vaatimuksiin turvattaessa niin ihmishenkiä kuin myös omaisuutta. Järjestelmä täyttää eurooppalaiset standardit kuten myös EN-54 asettamat vaatimukset.

Paloilmoitin ilmoittaa palosta hyvissä ajoin ennen palon syttymistä esimerkiksi savuilmaisimella. Paloilmoitinjärjestelmän tarkoituksena on estää palo jo ennen sen syttymistä ja rajata näin mahdolliset vahingot minimiin. Paloilmaisimet on helppo integroida muihin järjestelmiin kuten Promist Oy:n tarjoamiin automaattisiin Promist®-vesisumusammutusjärjestelmiin.

Keskuspölynimurit

Rakennusaikaiset ja kiinteät järjestelmät

Rakennusaikaiset ja kiinteän asennuksen keskuspölynimurit valmistaa ja myy Rekover Oy.

Siirry tästä Rekover Oy:n internetsivuille.