Vesisumu- ja sprinklerijärjestelmät

Vesisumu­sammutusjärjestelmät

Vesisumusammutusjärjestelmät ovat tämän päivän teknologiaa. Nämä edistykselliset järjestelmät kehitettiin aikoinaan laivojen suojaamiseksi. Teknologia todisti toimivuutensa erittäin vaativissa merenkulkuolosuhteissa yli 20 vuoden ajan, jonka jälkeen vesisumujärjestelmät ovat yleistyneet myös mitä erilaisimmissa maalle rakennetuissa uudisrakennus- ja saneerauskohteissa. Vesisumu suojaa ihmishenkiä erittäin tehokkaasti.

Vesisumu pesee nokea ja savukaasuja palokohteessa. Vesisumun rajaa suojatun alueen lämpötilan ja häkäpitoisuuden nousua, mikä parantaa merkittävästi evakuointi- ja selviämismahdollisuuksia.

Vesisumusammutus soveltuu parhaiten tiloihin, jotka ovat tilavuudeltaan pienempiä. Vesisumu käyttää vettä merkittävästi pienemmän määrän tehokkuutta kuitenkaan menettämättä. Vesisumusammutusjärjestemän asennuksessa käytetään pientä putkikokoa, mikä helpottaa sammutusjärjestelmän sijoittamista ja asentamista pieneenkin tilaan siististi.

Vesisumusammutus soveltuu hyvin esimerkiksi asuntoihin, toimistoihin ja julkisiin tiloihin.

Sprinklerijärjestelmät

Sprinklerilaitteisto on luotettava perinteinen sammutusjärjestelmä kaikenlaisiin ja kaiken kokoisiin kiinteistöihin. Sprinklerilaitteisto kehitettiin jo 1800-luvulla, ja on tänäkin päivänä maailman yleisin sammutuslaitteistotyyppi. Sprinkleri suojaa vesisumun lailla ihmishenkiä  ja omaisuutta erittäin tehokkaasti.

Sprinklerin toiminta perustuu yksinkertaisesti palokohteen valeluun vedellä, joka jäähdyttää ja tukahduttaa palon.

Sprinkleri soveltuu parhaiten korkeisiin, avariin tiloihin, jotka ovat tilavuudeltaan suuria, ja joissa palokuormat voivat olla merkittäviä. Sprinklerilaitteistoja asennetaan tyypillisesti suuriin toimistotaloihin, hotelleihin, kaupan ja teollisuuden kohteisiin, sekä infrastruktuurihankkeisiin.

Toimitamme sprinklerijärjestelmiä niin suuriin kuin pieniinkin kohteisiin – yhteistyökumppanimme on Viking Sprinkler Inc.